Blog Pasirašytas naujas bendradarbiavimo susitarimas su Užimtumo tarnyba

Pasirašytas naujas bendradarbiavimo susitarimas su Užimtumo tarnyba

2021-06-15

Plačiau skleisti informaciją apie teikiamas paslaugas, patogiau susirasti informaciją, mažinti pandemijos poveikį darbo rinkai – visa tai suteiks galimybes padaryti plėtojamas kartu su Užimtumo tarnyba ir partnerių tinklu.

„Šis susitarimas leis Užimtumo tarnybai ir startuoliui „Discontract“ bendradarbiauti skleidžiant informaciją apie virtualią darbo rinką jų internetinėje platformoje, edukuojant darbo ieškančius asmenis apie savarankiško užimtumo galimybes, siekiant didinti darbo ieškančių asmenų užimtumą, mažinti nedarbą, švelninti neigiamas jo pasekmes“, – paaiškino Užimtumo tarnybos direktoriaus pavaduotoja Giedrė Vitė.

Partneriai taip pat dalyvaus vieni kitų organizuojamuose seminaruose, konferencijose, socialinėse akcijose, užmegzti ryšiai leis susitarti ir dėl bendrų projektų inicijavimo bei įgyvendinimo. Tai prisidės prie darbo ieškančių asmenų integracijos į darbo rinką. „Šiuo metu pasaulyje vis labiau įsitvirtina „gig economy“ darbo būdas. Pavyzdžiui, JAV tokiu būdu pajamų gauna daugiau nei kas trečias, o Lietuvoje tokio darbo tendencija taip pat sparčiai auga. Lietuvos statistikos departamento pateiktoje informacijoje matomas aiškus individualias paslaugas teikiančių specialistų deklaruojamų pajamų augimas“, – sakė „Discontract“ direktorius Gediminas Jankus.

Pastebėta, kad žmonės per pastaruosius metus technologiškai patobulėjo ir pradėjo ieškoti naujų pajamų šaltinių. Meistrai atrado mobiliąsias programėles, kurios suteikia galimybę uždirbti papildomų pajamų bei panaikina administracinę naštą.

„Discontract“ IT platforma ir mobilioji programėlė leidžia naudotojams vykdyti ir užsakyti trumpalaikes užduotis. Tai yra virtuali darbo rinka, suburianti dvi grupes. Pirmoji – laisvai samdomi individualių paslaugų teikėjai. Antroji – klientai, norintys užsakyti paslaugas. Sistemoje šiuo metu yra registruota daugiau nei 16500 vartotojų, o savo paslaugas siūlo per 470 paslaugų teikėjų. Įmonė savo veiklą vykdo trijuose Lietuvos miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, taip pat Lenkijos sostinėje Varšuvoje.

„Discontract“ verslo modelis užtikrina sąlygas paprastai, patikimai ir greitai užsakyti paslaugos teikėją. Platformoje registruotų meistrų tapatybė yra patvirtinta, jie dirba legaliai, turi civilinį draudimą. Apmokėjimai taip pat vyksta skaidriai – banko pavedimais. Toks verslo modelis prisideda prie Lietuvos šešėlinės ekonomikos mažinimo, didina žmonių gerovę.